La imatge que ha llevat la capital del Bages és la de la solitud. Des d’ahir, els equipaments municipals van romandre tancats i a mesura que avançaven les hores també es van anar tancant els espais d’atenció al públic. Tot plegat, el Parc de l’Agulla és un dels altres espais públics tancats a Manresa com a mesura de prevenció.

Aquest tancament s’afegeix a l’ampliació de mesures preventives decretades per l’Ajuntament de Manresa, previstes fins al 27 de març. El consistori també ha optat mesures internes com per exemple deixar de prestar atenció presencial a les oficines i instal·lacions del consistori i fer-ho per telèfon (trucant al 010). L’atenció telefònica és de dilluns a divendres, de 9 del matí a les 8 del vespre. Tota la informació es pot consultar a www.manresa.cat.

Els cinemes també baixen la persiana

El Gremi de Cinema de Catalunya confirmava ahir que la majoria de cinemes del país tancaran les portes a partir d’avui com a mesura de prevenció per evitar contagis pel coronavirus. Això, evidentment, afecta el Multicinemes Bages Centre de Manresa i els cinemes París de Solsona.

Els cinemes havien estat, fins ahir a la tarda, els únics locals d’oci oberts, després del tancament de museus, teatres, sales de concerts i locals d’oci nocturn a tot el país.

Els servies socials bàsics, a disposició

Ara bé, a Manresa i tota la comarca es mantindran els serveis socials bàsics. Aquests són els Centres d’Atenció Primària, l’Unitat d’Acollida de Sant Francesc; el menjador social; el Servei d’Atenció Domiciliària, el Xec-Servei i la Plataforma d’Aliments. Pel que fa al transport públic de Manresa, el bus urbà funcionarà amb mesures preventives (el terç de la capacitat) i desinfecció de vehicles; i a l’edifici de La Florinda, la Policia Local atendrà urgències.