Manresa es compromet amb l’equitat en l’esport pel 8-M

120

Els actes que envolten el 8-M a Manresa, Dia Internacional de les Dones, tenen l’esport com un dels elements principals. L’Ajuntament de Manresa, a través del Servei Integral d’Atenció a les Dones (SIAD) i amb la col·laboració del Consell Municipal de la Donaha elaborat un programa d’actes que tindran lloc durant tot el mes de març. Un dels objectius principals en la campanya actual serà el de promoure l’equitat en l’esport, entre homes i dones.

I és que segons un estudi de l’Institut Català de les Dones, a Catalunya el 75 % de llicències federatives esportives són d’homes, davant el 25 % de dones. A Manresa, el percentatge de dones federades és superior, amb un 30 %.

El programa d’actes pel 8-M a Manresa compta amb la col·laboració de quinze entitats i tindrà un total de 30 actes. Entre els més destacats, hi ha una exposició sobre els 50 anys del futbol femení a Manresa i sobre l’estat actual de l’esport femení. A més, en l’acte institucional es reconeixeran dones esportistes com a referents de l’esport femení a Manresa. També i durant el mes de març, jugadors i jugadores de clubs de Manresa lluiran al canell bandes liles per reclamar igualtat a l’esport.