Manresa dona suport al poble ucraïnès i vol fer un pas endavant per crear una comunitat d’ucraïnesos

179

Un centenar de persones es van concentrar ahir a les portes de l’Ajuntament de Manresa per demanar la Pau davant del conflicte entre Rússia i Ucraïna. Ara l’objectiu del seu Ajuntament és crear una comunitat ucraïnesa per tal de millor la comunicació.

A través del manifest s’ha animat a tothom a poder ajudar a la comunitat. L’acalde de Manresa, Marc Aloy, va assegurar que el més important era fer aportacions econòmiques a uns fons bancaris específics.

A tot això va assegurar que a Manresa mancava una comunitat ucraïnesa. Diu que ara, a través del conflicte bèl·lic, es farà un pas endavant per tenir unes millors comunicacions.

Durant la concentració, promoguda pel Fons Català de Cooperació i la Xarxa d’alcaldes i alcaldesses per la Pau, es va llegir un manifest i seguidament Lluís de las Hera va tocar el cant dels ocells amb la guitarra.

A la concentració hi van assistir alguns ucraïnesos que viuen a Manresa. La tristor i la preocupació eren els sentiments més estesos entre ells.

Van viure l’acte amb emoció i van rebre el suport dels assistents i de l’alcalde de Manresa. A Ona Bages, van explicar com estan vivint el conflicte.

A Catalunya, la Generalitat ha rebut 139 sol·licituds d’acollida, de les qual 71 són de persones que ja són aquí.