Manresa commemorarà el centenari del naixement de Maria Matilde Almendros

106

Serà l’epicentre dels actes que es faran, i l’ajuntament vol convertir-la en filla il·lustre de la ciutat. Maria Matilde Almendros se la recorda com una de les locutores més populars del país i una de les actrius més conegudes del seu temps. Nascuda a Manresa l’any 1922, aquest any se celebra el centenari del seu naixement, i en commemoració, se celebraran un conjunt d’actes. El primer serà el 8 d’abril a Manresa, i es farà una lectura de fragments de l’obra de teatre “La dida” de Frederic Soler Pitarra.

La comissària del centenari, Pilar Goñi, repassava la seva importància a la història de la ràdio:

Durant la seva carrera, Maria Matilde Almendros va passar per Ràdio Manresa, Ràdio Nacional de España i Ràdio 4, a més de voltar pels escenaris de Catalunya representant i popularitzant obres en català d’autors com Guimerà, Pitarra i Sagarra. Tant és la seva importància, que l’ajuntament de Manresa vol donar-li la distinció de Manresana Il·lustre. Així ho explicava l’alcalde de Manresa, Marc Aloy:

L’acte principal del centenari serà l’inauguració d’una exposició dedicada a ella, comissariada per la periodista Elvira Altés. Serà durant el mes de juny a Barcelona.