Manresa comença els treballs per adequar el tram central del passeig del riu

110

L’Ajuntament de Manresa ha iniciat la urbanització del tram central del Passeig del Riu, entre la plaça Mil·lenari i el pont de Sant Francesc. Uns treballs que tenen un pressupost de més de 350.000 mil euros i una durada aproximada de dos mesos. 

L’actuació vol adequar la connexió en aquest entorn i impulsar la millora del Parc del Cardener. Els treballs van començar amb l’enderroc de l’antiga discoteca de la Carpa del Riu. Ara, l’Ajuntament ha començat a reconstruir els recorreguts de vianants malmesos per l’aparcament irregular de vehicles en la part més propera a la plaça Mil·lenari.

La proposta vol definir un pas pels vianants ample i còmode. Amb aquesta idea, es preveu l’enderroc de la vorera actual i la creació d’una nova vorera que tindrà 3,20 metres, a més d’habilitar estacionaments en bateria per a 40 vehicles. Un cop finalitzats els treballs, la vorera i els estacionaments tindran un ordre lògic, per bé que en aquests moments els vehicles havien de travessar la vorera per poder-hi estacionar.

Millora del Parc del Cardener

L’enderroc de la Carpa del Riu ha permès obrir la zona als vianants i millorar la connectivitat del tram central del Parc del Cardener, deixant un espai net i sense obstacles.

L’actuació de la Carpa del Riu  i la que s’engegarà ara per urbanitzar el tram central del Passeig del Riu,  formen part d’un mateix projecte que es vol finalitzar el 2023 amb nous itineraris i la plantada d’arbrat a l’interior de l’esplanada. El projecte contribueix a la millora global del Parc del Cardener, un dels connectors ecològics més significatius de l’Anella Verda