A Manresa es va celebrar ahir el ple del cartipàs i els sous tant de l’alcalde com de la resta del personal van ser un dels punts més debatuts i que van causar més enfrontament entre govern i oposició. 

Ahir es van aprovar gairebé 1 milió d’euros en sous. Ara bé, des d’ERC ja van voler deixar clar que mentre que el sou dels regidors augmenta en 100 euros més per cadascú, el de l’alcalde fa des del 2011 que es manté intacte. En aquest sentit, la portaveu del partit, Mariona Homs,  va dir que hi hauria un estalvi de 106.000 euros de despesa en matèria de dedicacions en relació al mandat anterior. El problema arriba quan, Jordi Trapé, de Fem Manresa, va dir que «l’alcalde de Manresa s’augmenta un 14% el sou passant de cobrar 63.600 a 72.500 euros». El mateix marc Aloy es defensava dient que fins ara havia decidit cobrar 15.000 euros menys que els seus antecessors i que ara els recupera.

Marc Aloy:”Lamento que quan em vaig baxiar el sou en 10.000 euros no fos notícia”

 

Per tant, deixava clar que el sou no s’havia tocat, simplement que ell fins ara n’havia rebut menys de l’estipulat. Des de Fem i també des de Junts, però, van voler destacar que els càrrecs de confiança i nomenats a dit s’havien multiplicat, cosa que tampoc afavoria la xifra final dedicada als sous. 

 

Els sous en números

Del gairebé milió que es destinaran en sous, 639.371 euros seran per l’alcalde i 10 regidors. Ara bé, cal sumar els 22.000 euros que rebran els dos regidors que estan jubilats i que, per tant, han de rebre indemnitzacions per assistència a plens i comissions.

Per altra banda, es destinaran més de 67.000 euros per al cap de gabinet d’alcaldia i comunicació, 67.000 més al cap de programes i progectes, 50.000 per al responsable de comunicació, i 90.000 més per als nous comissionats de seguretat ciutadana i llengua catalana.