Manresa arrenca amb cultura la celebració dels 500 anys de l’estada d’Ignasi de Loiola

137

Manresa i la cultura popular aniran de la mà durant aquest 2022. I és que l’acte que va donar al tret de sortida al Manresa 2022 en va estar plegat. A l’acte hi va assistir el president de la Generalitat, Pere Aragonés, la presidenta del Parlament, Laura Borràs i la presidenta presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín.

En la seva visita a Manresa, Aragonés, va aprofitar l’any ignasià per donar un missatge de projecció per a la ciutat. Diu que és el moment de projectar Manresa al món. En l’acte cultural un dels plats forts ha sigut el ball de L’Àliga de Manresa, originària del segle XVI. Ho ha fet amb un ball, davant de les autoritats i d’una plaça Major plena de gom a gom. Després ha sigut el torn de la companyia de dansa aèria Sacude que, acompanyats de la cultura popular de Xàldiga i els Tirallongues, ha deixat bocabadat al públic.

Manresa 2022 inclourà, durant l’any, més de 40 accions i 100 activitats, que estaran distribuïdes en set eixos temàtics: Espiritualitat i Pensament; De Manresa al Món; Educació; Cultura i Art; Música i Festa; Joventut, i Esport.També destaca el fòrum internacional de debat interreligiós i algunes accions que busquen enfortir la connexió entre el País Basc i Catalunya, inici i final del Camí Ignasià.

Durant l’any també hi hauran actuacions culturals i musicals, com ara la cantant israeliana Noa, l’Orfeón Donostiarra, l’Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu, Sílvia Pérez Cruz, Love Of Lesbian, Ramon Mirabet, Carles Cases, Manel Camp, l’Escolania de Montserrat o Jordi Savall, entre altres.