Manresa arranja l’Anella Verda amb més d’un centenar de tasques de manteniment

149
Treballadors de la Brigada de l'Anella Verda de Manresa - Foto: Aj. de Manresa
Treballadors de la Brigada de l'Anella Verda de Manresa - Foto: Aj. de Manresa

Uns treballs que han tingut una durada total d’un any.  

Al llarg d’aquests dotze mesos, la brigada ha desenvolupat tasques de desbrossaments de camins, com la retirada de canyes a la zona de la fàbrica de la Pirelli. També destaquen la construcció d’escales per accedir al pou de glaç des de la riera de Guardiola o l’obertura del camí a l’aqüeducte de la Font dels Llops.

La campanya s’ha desenvolupat a través d’un pla d’ocupació subvencionat per la Diputació de Barcelona. Això ha permès a l’Ajuntament de Manresa contractar quatre persones. Abans d’aconseguir la feina, aquestes persones van dur a terme un curs de polivalència agrària promogut pel Centre d’Iniciatives per a l’Ocupació (CIO). El programa, de més de 130 hores lectives i 20 d’hores de pràctiques, els va permetre accedir a formar part d’un procés de selecció per integrar-se a la brigada de l’Anella Verda de Manresa.

L’equip de govern de Manresa fa una valoració molt positiva de la feina feta pel pla d’ocupació. Uns treballs que han permès mantenir els itineraris de l’Anella Verda en molt bones condicions, així com també, facilitar que la ciutadania pugui gaudir tranquil·lament d’aquests espais verds renovats.