Manifestació massiva a Manresa per rebutjar les accions de la Guàrdia Civil

152

“Votarem” ha estat el clam unitàri que es va sentir ahir a la capital del Bages. Els santfruitosencs es van unir a milers de persones que es van concentrar al centre de Manresa. I és que una cinquantena de veïns de Sant Fruitós de Bages s’hi van desplaçar ahir amb un autobús gratuït que va sortir de la plaça Onze de Setembre, a 3/4 de 7 de la tarda.

Així, els bagencs es van manifestar per partida doble: d’una banda han protestat per la macrooperació en contra de les institucions catalanes i, per l’altra, per rebutjar les actuacions dels agents que van confiscar dimarts diverses caixes a la seu d’Unipost de la ciutat – tal com avançava Nació Manresa. La concentració va omplir la Plaça Sant Domènec i els carrers del voltant per dirigir-se cap a la caserna de la Guàrdia Civil, on es va simbolitzar una votació massiva amb urnes de cartró. Un cop allà, dos participants van penjar una estelada a la façana.

Des de l’organització, el “Comité en defensa del referèndum” -creat divendres per la causa-, diuen que mai havien vist tanta mobilització ciutadana a Manresa i asseguren que s’han reunit gent de diferents ideologies, independentistes o no, per defensar el dret a votar. De fet, com és el cas de Sant Fruitós, la mobilització ha mogut bagencs de tota la comarca i alguns comerços manresans també s’hi van sumar i van tancar els establiments per poder formar part de la protesta.

Abans, però, uns 600 bagencs també es van concentrar davant l’Ajuntament de Manresa. L’alcalde accidental, Marc Aloy, va dir que “l’Ajuntament sempre ha estat al costat de les institucions catalanes” i que estan compromesos amb el referèndum.

Paral·lelament, els municipis de tot Catalunya van organitzar mobilitzacions amb la mateixa causa davant dels seus ajuntaments o a les principals places del poble. Aquest és el cas de Sallent, on 500 sallentins -segons la guàrdia urbana- van reivindicar les urnes i van afegir que Catalunya “viu un moment crucial” i que, per tant, se seguirà sortint al carrer de manera “pacífica”. A Santpedor també es van desplaçar a la capital del Bages però els santpedorencs que es van quedar al poble es van concentrar a la Plaça Gran.

 

Algunes imatges de la jornada: