Manel Gasch, beneït com a nou abat de Montserrat

208
Pla obert del nou pare abat de Montserrat, Manel Gasch, dirigint-se al públic aplegat a la basílica de Santa Maria. 13 d'octubre de 2021.
La basílica de Santa Maria ha acollit el ritus amb la presència de nombroses autoritats polítiques i eclesials. 
La basílica de Santa Maria ha acollit la cerimònia de benedicció, que ha comptat amb la presència del president de la Generalitat, Pere Aragonès. La cerimònia ha estat presidida pel pare Manuel Nin i Güell, monjo de Montserrat i bisbe dels catòlics de tradició bizantina de Grècia. El nou abat ha dirigit unes paraules abans de finalitzar el ritu de benedicció en què ha recordat que el seu pare va morir ara fa un any a causa de la covid. Precisament, ha apuntat que un dels reptes de la comunitat és donar esperança i solidaritzar-se amb aquells que més patiran els efectes de la pandèmia. Gasch ha recordat que Montserrat és la “casa de tothom”.
En les seves paraules, Gasch ha apuntat dos dels reptes que la comunitat benedictina té en els propers temps, com són l’organització del Mil·lenari de Montserrat, el 2025, i l’acompanyament a les persones que més han patit els efectes de la pandèmia de la covid-19. Quant al mil·lenari, el nou pare abat ha apuntat que l’objectiu de la celebració és apropar Montserrat a la societat i una oportunitat per “projectar Montserrat vers el futur”.

La celebració ha comptat amb la presència del president de la Generalitat, Pere Aragonès, la consellera de Justícia, Lourdes Ciuró, així com també la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, i la presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín. El president d’ERC, Oriol Junqueras, i l’exconseller d’Interior Joaquim Forn també han assistit a l’acte.