PERE FLORES.- L’equip GMT94 Yamaha del David Checa no va tenir gaire sort a les 8 Hores de Suzuka, una cursa força peculiar del Campionat del Món d’Endurance on es va imposar per segon any consecutiu l’equip oficial Yamaha format exclusivament per a aquesta prova on corria el Pol Espargaró. Darrere d’aquesta formació es va situar el Team Green i el Yoshimura. Dels 10 primers classificats només un era habitual del Campionat del món, un fet habitual a Suzuka.

David Checa i els seus companys van acabar catorzens sumant 7 valuosos punts pel campionat perquè alguns dels seus rivals com ara les formacions oficials de Suzuki i Honda van acabar darrere d’ells i l’equip Kawasaki es va retirar.

A la primera hora de cursa el GMT94 ja va tenir problemes quan era precisament el David qui pilotava la moto. Va notar una vibració al neumàtic del darrere i va haver de pujar empenyent per tot el pit-lane fons el seu box per resoldre el problema. Al final d’aquesta primera hora, la formació del fruitosenc ocupava el 50è lloc.

Després d’anar remuntant i recuperant llocs, a mitja cursa van aparèixer problemes amb els llums de la Yamaha i com que a Suzuka, les motos han de portar els llums encesos també de dia per reglament, l’equip va haver de resoldre aquesta avaria però hi va invertir 3 aturades extres a boxes perdent quatre voltes més.

Finalment van tornar a recuperar posicions per ocupar l’esmentada 14a posició. Amb els resultats de Suzuka, la classificació del Campionat del Món d’Endurance està molt igualada, de manera que del sisè classificat que és l’equip del David Checa fins al líder que és l’April Moto, només hi ha 16 punts, per la qual cosa la formació del Català encara té força possibilitats d’optar al títol mundial que es decidirà el 27 d’agost al circuit alemany d’Orchersleben.