“Magistrals”, l’exposició amb obres d’artistes amb discapacitat intel·lectual fa parada a Manresa. La capital ha sigut la segona en oferir l’exposició on es mostren les obres guanyadores dels deu anys del Premi Setba.

L’objectiu d’aquest projecte és homenatjar i donar visibilitat a les obres dels artistes amb aquesta malaltia. Durant els deu anys del Premi Setba, s’hi han presentat 4.886 obres, procedents de 135 entitats diferents. Actualment, es tracta del premi més ben dotat de l’Estat espanyol amb una dotació de 7.900€. Aquest reuneix professionals del món de l’art, alumnes de Belles Arts, entitats i fundacions amb un mateix objectiu: detectar i reconèixer el talent d’aquests artistes “magistrals”. De fet, la directora de l’exposició Cristina Sampere, ha explicat a Ona Bages que moltes vegades el talent dins de l’art no es reconeix. 

A més, la mateixa Sampere també assegura que l’objectiu és poder legislar aquesta feina i, en un futur, poder exposar-ho en galeries. 

 

Després de donar a conèixer aquests premis hi ha hagut una gran demanda en formació artística per part de les entitats que treballen amb discapacitat intel·lectual. Ara aquesta exposició es podrà veure fins al 21 de novembre al Passeig Pere III, 29, al davant del Casino de Manresa.