‘L’ull del temps’, per veure l’evolució de Sant Fruitós, ara també al mòbil

301

AGUSTÍ MASANA. – L’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya posa a disposició per a mòbils, tant per a Android com per a iOS, la seva aplicació “L’ull del temps”, fins ara només accessible al seu web.

Es tracta d’una eina que permet a l’usuari comparar el territori actual amb el de 1945 o el de 1956; pot tenir usos didàctics i servir per a la recerca en els àmbits relacionats amb l’urbanisme.

Tant l’aplicació per a mòbils com per al web mostren la cartografia actual de qualsevol punt de Catalunya i, en moure el cursor sobre la pantalla, la imatge es transforma en una fotografia en blanc i negre que mostra el mateix indret en la data escollida.

La versió per a mòbils permet fer zoom sobre l’àrea, activar la localització de l’usuari, canviar entre la capa actual i la històrica, i compartir la imatge obtinguda a les xarxes socials.

L’eina es basa en els vols fotogramètrics que va realitzar la Força Aèria dels Estats Units d’Amèrica els anys 1945 i 1956, cedides pel Ministeri de Defensa, mentre que la cartografia actual és un producte de L’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya.

Enllaç a la web
Enllaç a l’aplicació