“Lucky”, de Harry Dean Stanton, inaugura demà el Festival CLAM

158

El Festival Internacional de Cinema Social de Catalunya (CLAM) arrenca demà dijous la seva 15 edició amb l’acte d’inauguració que tindrà lloc a l’Auditori de la Plana de l’Om de Manresa i la projecció de la primera de les 50 pel·lícules que es podran veure aquest any,  i ho fa amb la projecció de la pel·lícula nord-americana “Lucky”, l’última pel·lícula del protagonista de “Paris Texas” Harry Dean Stanton, que va morir l’any passat.

Aquesta pel·lícula és el debut en la direcció del també actor John Carroll Lynch, és una carta d’amor a Dean Stanton, que dona vida a un nonagenari en un viatge de autoexploració en què medita sobre la mort, la comunicació humana i l’espiritualitat i compta amb David Lynch en el repartiment.

La projecció suposa el tret de sortida d’una edició que durà altres projeccions importants del millor cinema social internacional així com diverses activitats paral·leles amb el tema “La revolució tecnologia i el bé comú” com a eix central que convida al debat i la reflexió. L’Espai Plana de l’Om de Manresa, l’Auditori Agustí Soler i Mas de Navarcles i local Catalunya d’Avinyó seran els equipaments oficial del Festival.

A banda de la programació cinematogràfica amb més d’una vintena d’obres, el lliurament del 15è Premi Pere Casaldàliga a la Solidaritat, una taula rodona sobre la temàtica del festival, un debat-vermut sobre la relació de la tecnologia i les guerres a l’Àfrica, un pel·lícula musicada en directe a càrrec de Jaime L. Pantaleon,  cinema infantil, presència de directors i professionals del cinema i l’homenatge al gran director Agustí Villaronga, seran alguns dels atractius d’aquest primer cap de setmana d’un CLAM que finalitzarà el 6 de maig.

Entre la programació es podran veure pel·lícules molt destacades com Un jour ça ira, un documental sobre un centre de menors de París on es treballa contra l’exclusió socia.; Horse riders, un film macedoni sobre un jove sense sostre i discapacitat; Western, una història de treballadors d’una empresa alemanya deslocalitzada a Bulgària; Los perros, que narra el descobriment d’un passat familiar vinculat a la dictadura d’Augusto Pinochet; o el documental Shootball denuncia els abusos sexuals comesos a diverses escoles dels maristes a Catalunya.

A més, del 26 a l’1 de maig a l’Espai la Plana tothom que ho desitgi podrà veure el curtmetratge “Cornerstone VR” presentat per l’empresa Visyon amb ulleres de realitat virtual.  La mateixa experiència es podrà gaudir la setmana vinent a Navarcles.