L’oposicó de Sallent demana a l’equip de govern un pla de xoc per afrontar la crisi post-coronavirus

148

Els dos equips de l’oposició, Junts per Sallent i Fem Poble, han demanat poder treballar de manera coordinada i reclamen mesures contundents. Per la seva banda, l’alcalde de Sallent Oriol Ribalta lamenta les declaracions i assegura que el pla de xoc està en marxa des de fa dies.

Els dos grups de l’oposició a Sallent, Junts per Sallent i Fem Poble, reclamen al govern d’ERC treballar conjuntament un pla de xoc que permeti afrontar amb garanties l’emergència econòmica i social fruit de la crisi de la COVID-19. Unes declaracions que l’alcalde de Sallent Oriol Ribalta lamenta perquè assegura que “ja s’està treballant en un pla de xoc des de fa un mes”.

Segons explica l’oposició, des del principi s’han posat a disposició de l’Equip de Govern per tot el que fes falta. Ribalta, però, assegura que “només han donat algunes propostes, cap acció concreta perquè totes les hem executat nosaltres”.

Aquest darrer mes els grups polítics sallentins han mantingut reunions amb el govern, per fer un seguiment de la gestió de la crisi. Així, en aquestes trobades telemàtiques Junts per Sallent i Fem Poble han reclamat l’aprovació de mesures concretes que ajudin a pal·liar la consegüent crisi econòmica i social. Amb tot, però, els grups polítics reclamen que encara no han rebut cap document per iniciar l’elaboració d’un Pla de Xoc.

Junts per Sallent i Fem Poble creuen que ja es va tard en alguns aspectes, com la flexibilització del cobrament d’impostos. Si bé se’ls va fer saber que el govern preveia postposar l’impost de vehicles, les cartes de cobrament ja han arribat a les famílies sallentines. A la vegada, lamenten que no disposin de dades sanitàries ni econòmiques de l’afectació a Sallent, ja sigui en nombre de casos de coronavirus, d’ERTOs o comerços i PIMES tancades.

Segons explica la mateixa oposició, tampoc no s’ha analitzat l’estalvi de despesa que el confinament per la COVID-19 ha provocat en partides com l’àrea de cultura i festes o la despesa d’energia dels equipaments municipals i que es podrien destinar a altres partides, un fet que Ribalta assegura que ja se n’ha parlat.

D’altra banda, els partits de l’oposició reproven que l’Equip de Govern aprofiti l’emergència per fer propaganda política des dels mitjans de comunicació i xarxes socials municipals.

Per això, demanen la convocatòria d’un ple monogràfic i d’una mesa d’emergència local amb els diferents actors implicats, que permeti fer una anàlisi de la realitat local.

Ribalta també ha destacat que en aquests moments “és dolent que l’oposició faci acusacions d’aquesta manera, perquè és el moment d’anar junts tot plegats”.

Malgrat les crítiques, l’oposició també agraeix i valoren la feina feta fins ara, com les mesures preses a la residència de gent gran i el seguiment telefònic o presencial a la gent gran del municipi.