L’oposició retreu al govern de sallent presentar un pla de mandat sense projecte

151

L’oposició de Sallent ha retret al govern la presentació d’un pla de mandat sense projecte. Asseguren que el PAM (Pla d’Actuació Municipal) presentat per l’equip de govern no assoleix els objectius. En aquest sentit lamenten que és un pla sense cap proposta concreta. Des de l’equip de govern però defenses que és un pla amb garanties elaborat amb total rigorositat.

Durant el ple ordinari de setembre, es van portar diferents propostes a debat, una de les més comentades, però, va ser l’aprovació del PAM (Pla d’Actuació Municipal). Fem Poble, va demanar que el punt es deixés a sobre de la taula per tal de poder-lo revisar novament i reestructurar molts dels punts que hi havia esmentats. Un dels seus membres, Guillem Cabra, va deixar clar que “hi havia falta de coherència, metodologia i conté faltes d’ortografia”. Cabra també lamenta que el pla “ha arribat tard i amb àrees poc definides”. L’oposició, a més, també va retreure que no s’havia parlat prou amb l’oposició per poder debatre i treballar el PAM.

Per la seva banda, Junts per Sallent, Cabrianes i Cornet, va exposar que “ara mateix no es té clar cap on va el poble”. El líder de l’oposició, David Saldoni, va deixar clar que “amb un PAM s’ha de veure la línia de l’equip de govern i saber quins objectius es marca, però en aquest s’hi veu tot el contrari”. Segons el mateix Saldoni “és una llista de coses on l’estructura deixa molt que desitjar”. La mateixa oposició també va preguntar a l’equip de govern on estaven les propostes ambientals i les de joventut. Amb tot també hi van trobar a faltar polítiques amb relació a la mineria. Saldoni, també va mencionar el fet que “hi falta visió política”. Finalment també assegurar que per realitzar el pla “falten tècnics i no regidors”.

L’alcalde de Sallent Oriol Ribalta, però, va retreure que totes les aportacions que es van portar a ple no es fessin a la reunió informativa. Des de l’Ajuntament “s’ha treballat molt i de manera molt pragmàtica”, defensava el mateix Ribalta. Des del mateix ens també van defensar que en la situació actual el pla havia patit diferents canvis. Per acabar en aquest punt es va reiterar la voluntat d’estar al costat de l’oposició i culpa a aquesta no voler-hi intervenir prou.