L’oposició, formada per ERC, JxSF i PSC, tomba el cartipàs i els sous de l’equip de govern de Sant Fruitós de Bages

156
Més públic de l'habitual en la sessió extraordinària del cartipàs. Fotografia: Ona Bages (Marc Vila)

La proposta de Gent fent Poble contemplava un augment brut dels sous dels regidors del 10%

L’oposició de Sant Fruitós, formada per Esquerra, Junts per Sant Fruitós i PSC, ha tombat l’aprovació del cartipàs al govern en minoria de Gent fent Poble. Ha estat aquest dimecres al vespre en el marc de la sessió plenària extraordinària del cartipàs.

El ple extraordinari del cartipàs de l’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages ja va deixar entreveure que la decisió de Gent fent Poble de governar en minoria, almenys de moment, no presenta una legislatura plàcida.

El punt que va generar més controvèrsia a l’oposició va ser el règim de dedicació i retribució dels membres corporatius, és a dir, els sous dels regidors. Cal tenir en compte que en aquest mandat hi ha un regidor menys a l’equip de govern que en la legislatura passada. Esquerra es va mostrar en desacord amb l’augment salarial de l’equip de govern. Ho explica David Uró, regidor d’Esquerra. “El concepte global és que el govern de Sant Fruitós, tant en la legislatura passada com en aquesta costarà 180.000 euros. Això és pràcticament 1,5 vegades la mitjana dels municipis de la comarca, d’es d’ERC ho veiem exagerat”.

Junts per Sant Fruitós va donar més importància als augments del tant per cent de la dedicació dels regidors de Gent fent Poble, un increment que no comparteixen. Ho explica Vicenç Llorens portaveu de Junts per Sant Fruitós. “Veient el document resulta que aquí hi ha dos regidors que s’augmenten un20% la dedicació i els altres el 15%. És clar, si abans grinyolava ja aquest augment del 5%, ara ja els grinyols ja són horrorosos”.

Per la seva banda el PSC, va deixar palès que és cert que la llei 24/2018 s’ha regularitzat, però considera que els sous ja estaven bé en la darrera legislatura, ho explica Cristina Murcia, portaveu del PSC. “Sí que s’ha regularitzat la llei, però no vol dir que haguem d’agafar aquest topall com a màxim, a mi i al meu company David Ruiz, ens toca dir que pel PSC els sous que hi havien ja estaven bé i són els que s’han de mantenir”.

L’alcalde, Joan Carles Batanés, va explicar que hi ha regidors que augmenten en un 20% la seva dedicació a l’Ajuntament, però només en un 10% la seva retribució. “Si un regidor, qui sigui, estarà un 20% més d’hores dedicades a Sant Fruitós i en canvi el seu sou només puja un 10%, això hauria de ser bo”.

Amb tot, l’oposició formada per Esquerra, Junts per Sant Fruitós i PSC va votar en contra deixant un resultat en vots de 7 en contra i 6 a favor, corresponents als regidors de l’equip de govern de Gent fent Poble. En definitiva ara, el govern santfruitosenc, haurà de trobar una fórmula nova per poder aprovar el cartipàs.