Junts x Santpedor i Progrés Municipal van demanar a Xavier Codina en el ple que “admeti el seu error” interposant una denúncia contra set policies locals i “repari els danys causats”

El ple ordinari de Santpedor d’ahir s’esperava calent després que aquest cap de setmana es fes públic que el jutge ha arxivat el cas contra 7 policies locals de Santpedor per presumpte vaga encoberta. Una denúncia que va interposar l’equip de govern en nom de l’Ajuntament i que des del principi va ser criticada pels partits de l’oposició, Progrés Municipal i Junts x Santpedor. Tots dos grups van aprofitar el torn de preguntes per demanar explicacions a l’alcalde i exigir responsabilitats.

Després de gairebé tres hores de ple, en el torn de preguntes, Junts x Santpedor va obrir el meló demanant a l’alcalde per la sentència en què el jutge especifica que no ha trobat indici de delicte en les baixes dels policies. Codina va afirmar en primer lloc que s’”alegra” que no hi hagi delicte, i en segon, que es ratifica en la decisió d’exercir la denúncia perquè, diu, hi havia indicis, i per tant era la seva “obligació com a administració”.

La resposta va deixar molt descontenta la regidora de Junts x Santpedor, Montse Claret, que va acusar l’alcalde d’actuar “com si no hagués passat res greu i tot fos una bassa d’oli”.

Claret, que va remarcar que un dels policies “segueix ingressat”, també va demanar per la situació en què queda ara el cos, un cop alguns policies de baixa ja estan tornant a l’activitat i el sergent cap de la policia, present a la sala i que és qui va fer l’informe inicial sobre la possible vaga encoberta, segueix en el càrrec tot i algunes informacions que apuntaven que marxaria. Segons Codina, Moisès Gimeno segueix al capdavant del cos i la situació s’encararà amb normalitat. Va explicar, però, que ja ha parlat amb algun dels policies denunciats i que faran falta més converses a totes bandes per llimar diferències

Per la seva banda, la portaveu de Progrés Municipal, Fina Rodríguez, va exigir a l’alcalde que admeti el seu error en la gestió del cas. Una acció que Codina va prometre fer en el ple ordinari del mes de febrer en cas que el jutge tombés la denúncia, tal i com va quedar reflectit a la pròpia acta del ple.

L’alcalde, però, no va arribar a respondre a la pregunta de Rodríguez i es va remetre al comunicat sobre els fets que l’Ajuntament emetrà avui. Sí que va assegurar, a pregunta de Junts x Santpedor, que durant aquestes setmanes en què hi ha hagut varis agents de baixa no s’ha detectat cap tipus d’increment pel què fa als actes delictius al poble.

Escolta íntegre la pregunta sobre la denúncia als policies i posterior discussió al ple municipal ordinari de Santpedor del mes de març: