L’oposició de Sant Joan de Vilatorrada qualifica de “presa de pèl” que el regidor del PSC segueixi al govern

ERC, Junts, Compromís i Ciutadans exigeixen que plegui o es forci la seva dimissió

200
L'alcalde de Sant Joan de Vilatorrada, Jordi Solernou (AxSJ), i la tinent d'alcaldia socialista, Èlia Tortolero, durant la roda de premsa d'aquest dilluns ACN
ACN
Els grups municipals a l’oposició a l’Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada han qualificat de “presa de pèl” la decisió de l’equip de govern de no forçar la dimissió del regidor del PSC, Àngel Sáez, i tan sols retirar les carteres. A través d’un comunicat conjunt, ERC, Junts, Compromís i Ciutadans, consideren “incomprensible” la mesura presa i recorden que el mateix candidat del PSC, Salvador Illa, apuntava al fet que “si es demostrava l’incompliment de la normativa, hauria de plegar”. “Cal que tothom respecti la normativa sanitària i els càrrecs públics i electes han de ser exemplars en el seu compliment”, assenyalen. Per aquesta raó exigeixen “que plegui i/o es forci la dimissió”.

L’equip de govern de Sant Joan, format per Alternativa per Sant Joan i el PSC, va anunciar aquest dilluns a la tarda que Sáez, identificat per la policia en un bar fora de l’horari permès, seguiria com a regidor sense carteres però amb la mateixa retribució que un edil de l’oposició. Des d’ERC, Junts, Compromís i Sant Joan veuen la mesura de “presa de pèl” i denuncien que “el govern ni tan sols aclareix si la retirada d’aquestes durarà tot el mandat”. “Qui garanteix que d’aquí a uns mesos no li tornaran a ser atribuïdes?”, es pregunten, tot denunciant que estan pensant més “en els interessos particulars i de futur del partit que no pas en l’ètica pública de ser exemplars en el compliment de les normes”.

“Amagar els fets”

A parer de l’oposició, aquest afer “és un cúmul de despropòsits i irresponsabilitats”. I denuncien que el govern municipal ha intentat “amagar i treure importància als greus fets ocorreguts”. A més, acusen el PSC de jugar a “desinformar, fins i tot mentint, respecte a l’hora en què van ocórrer els fets”.