ERC, Junts i PSC de Sant Fruitós presenten una moció de censura a Joan Carles Batanés

225
Cristina Múrcia, Àdria Mazcuñan i Vicenç Llorens, líders de PSC, ERC i Junts a Sant Fruitós.
Cristina Múrcia, Àdria Mazcuñan i Vicenç Llorens, líders de PSC, ERC i Junts a Sant Fruitós.

El ple on es votarà serà el 17 de juny a les 12 del migdia i la candidata a substituir Joan Carles Batanés serà la líder del grup d’ERC al poble, Àdria Mazcuñan

ERC, PSC i Junts han presentat avui una moció de censura a l’alcalde de Sant Fruitós, Joan Carles Batanés, on també figura qui serà la nova alcaldessa: Àdria Mazcuñan, líder del grup municipal dels republicans. Segons l’article 197 del règim electoral, que regula les mocions de censura, el ple on s’haurà de votar, s’ha de convocar 10 dies hàbils després de presentar-la. Per tant, es convocarà el dimecres 17 de juny a les 12 del migdia.

Gent Fent Poble ara mateix mana en minoria a Sant Fruitós de Bages. De fet, va ser un dels equips de govern que més va trigar a estructurar-se a la comarca i no va poder celebrar el primer ple ordinari fins 5 mesos després de les eleccions municipals, el dijous 17 d’octubre.

Els tres grups municipals han explicat que l’equip de govern els ha obviat en la majoria de decisions que han pres per fer front a la crisi de la COVID-19 i això ha sigut la gota que ha fet vessar el got. La líder dels republicans, Àdria Mazcuñan, explica que Gent Fent Poble no va respectar el pacte que van fer els dos grups per aprovar el cartipàs municipal.

La líder d’ERC a Sant Fruitós, Àdria Mazcuñan

Pel seu costat, el líder de Junts per Sant Fruitós, Vicenç Llorens, diu que Gent fent Poble no només va obviar les propostes que feien els grups de l’oposició, si no que se les va fer seves.

El líder de Junts per Sant Fruitós, Vicenç Llorens

Finalment, la líder del PSC, Cristina Múrcia, creu que la coalició entre tres partits tan diferents funcionarà perquè només tenen en ment treballar per Sant Fruitós.

La líder del PSC a Sant Fruitós, Cristina Murcia

Dels 13 regidors que hi ha a Sant Fruitós, 6 són de Gent Fent Poble, 3 d’Esquerra Republicana, 2 de Junts per Catalunya i 2 més de Junts per Sant Fruitós. Aquests resultats ja han suposat desavinences en els plens municipals, on vàries propostes de l’equip de govern no han tirat endavant pels vots en contra de l’oposició. És el cas de mocions com una modificació urbanística a la zona de Pineda o el propi cartipàs municipal.

Joan Carles Batanés és l’alcalde de Sant Fruitós des de l’any 2011. El primer mandat de Gent Fent Poble va ser en coalició amb el PSC i Imagina’t Sant Fruitós, una llista conjunta d’Esquerra Republicana i Pirates de Catalunya. El segon va ser en coalició amb el PSC i aquest tercer és el primer que el grup municipal mana en solitari.