L’oposició de Sallent reclama l’alliberament de la C-16 i no vol desdoblar la C-55

170

Esquerra Republicana i la CUP de Sallent reclamen que la Generalitat no inverteixi a desdoblar la C-55 sinó que alliberi la C-16. Ho van demanar al ple de dimecres, en una moció presentada per l’equip de govern per donar suport a la declaració del Consell d’Alcaldes del Bages, un document que reclama millores a les comunicacions entre la comarca del Bages i l’àrea metropolitana de Barcelona. Per la seva banda, doncs, Esquerra es va abstenir i la CUP va votar-hi en contra.

En el seu text, la declaració del Consell d’Alcaldes reclama desdoblar la C-55 entre Manresa i Castellbell i eliminar el peatge de l’autopista C-16 en primer terme, però també demana a l’Estat Espanyol la finalització de la B-40, entre Abrera i Viladecavalls, i millorar el servei de Rodalies, tal com està previst. La regidora de sostenibilitat, Jordina Moltó, ho explicava al ple municipal:

Al seu torn, Esquerra Republicana es va abstenir perquè no està del tot d’acord amb la moció. La portaveu del grup municipal, Pilar Sala, justificava que no volen el desdoblament de la C-55 perquè els diners que s’hi haurien d’invertir es destinin a alliberar la C-16. Sala, a més, afegia que l’autopista té prou capacitat per absorbir el transit de la C-55 i que desdoblar-la suposaria un temps extra que es pagaria amb la vida de més víctimes a la carretera. D’altra banda, també apuntava que evitar l’obra pública suposaria un estalvi econòmic i mediambiental. Pilar Sala ho explica:

Per la seva banda, la CUP va votar en contra perquè aposten per potenciar el transport públic fins a Barcelona. Albert Junyent va explicar al ple que no hi donen suport, ja que desdoblar la C-55 suposa malmetre el medi ambient i a la llarga hi haurà més contaminació de cotxes. Així, el regidor de la CUP, Albert Junyent, va assegurar a plenari que els sembla una “incredulitat” que el govern municipal, format principalment per Convergència, aprovi un text contra unes mesures que ha pres la Generalitat de Catalunya, on també hi governa el partit. Junyent ho explica:

Davant les acusacions, l’alcalde del municipi, David Saldoni va defensar la seva posició argumentant que actua com a “alcalde d’un territori”:

Malgrat les rèpliques, el text de la moció va ser aprovat per 7 vots a favor, els de l’equip de govern, 4 abstencions d’ERC i 2 vots en contra, de la CUP.