L’oposició de Sallent demana més inversió en el patrimoni arquitectònic del poble

127

L’oposició de Sallent demana que l’Ajuntament inverteixi més en el patrimoni arquitectònic del poble. Durant el ple del mes de setembre es va posar sobre de la taula el nou acord entre l’Ajuntament de Sallent i ICL Iberpotash pel manteniment del Castell de Sallent i també pel poblat Ibèric del Cogulló. 

L’empresa destinarà quinze mil euros anuals durant tres anys pels dos espais, és a dir, noranta mil en total. El regidor de Patrimoni Municipal de Sallent, Miquel Estruch, assegura que “es crearà una comissió per tal d’opinar i saber quines obres es volen realitzar”. Ell mateix també va deixar clar en el plenari que els diners no passarien per l’Ajuntament i els gestionaria directament l’empresa. 

Des de Fem Poble, però, van recordar que el 1014 ja es va aprovar no acceptar cap patrocini per part de l’empresa i el 2015 també va passar per aprovació dins del plenari una altra emoció que instava l’empresa minera a cedir el camí. És per aquesta raó que des de Fem Poble també van demanar que les propietats passessin a mans públiques per poder gestionar-ho des de l’Ajuntament. 

Junts per Sallent, per la seva banda, van assegurar que no era transparent que els diners no passessin per l’Ajuntament. En aquest sentit van recordar que l’empresa podrà gestionar i delegar quines empreses vol per arreglar els terrenys. El líder de l’oposició, David Saldoni, va recordar que l’església s’havia reformat amb diners públics i amb “15.000 euros cauran les parets” i “no s’hagués fet la reconstrucció que es va fer amb aquesta quantitat”.

Amb tot va fer èmfasi en el fet que “el patrimoni no és de ICL, sinó del poble i del país”. Amb tot els dos grups de l’oposició van assegurar que no era transparent que els diners no passessin per l’Ajuntament.