L’onada de calor repuntarà aquest cap de setmana

117
DAVID COMAS.- La calor persisteix, tot i el petit parèntesi que vàrem tenir dijous. De fet, ahir les màximes van baixar de l’ordre de 2 a 4ºC respecte dimecres. Però no hem de baixar la guàrdia, de fet, avui els termòmetres ja estan marcant altre cop els 35 a 36ºC al Pla de Bages.
Cal esperar que de cara a demà la llengua càlida d’origen subsaharià ens torni a envair amb més força, i les màximes es podran situar entre els 36 i 38ºC a la major part de la comarca, però en alguna raconada del pla de Bages algun valor de 39º és possible. Les mínimes voltaran els 18 a 20ºC.
I molta atenció a partir de diumenge, les temperatures encara poden pujar una mica més, i el que és pitjor, la humitat ambiental tindrà tendència a baixar encara una mica més. Demanem molta precaució, sobretot en zones forestals, ja que el risc d’incendi serà extrem. Les màximes podríen tocar sostre entre diumenge i dimarts, amb alguns valors de 40ºC al Pla de Bages, i de 36 a 38ºC de manera molt generalitzada a tota la comarca. Tan sols per sobre dels 500 o 600m d’alçada no se superarien els 35ºC.
Demanen molta precaució, sobretot en gent gran i infants. S’aconsella una bona hidratació i intentar evitar en la mesura del que ens sigui possible l’expossició al sol en moments de calor màxim.
El mapa que ens acompanya dóna fe de la important irrupció d’aire càlid que ens envairà de nou desde el Nord d’Àfrica. És vàlid per a demà a la tarda, i mostra la temperatura mitjana a una alçada de 850hpa ( que equival a uns 1400-1550m d’alçada aproximadament) En superfície pot tenir un reflexe de 36 a 38ºC com ja hem comentat. Ho anirem seguint.