L’oficina de turisme proposa una passejada històrica i naturalista per l’Aiguamoll de la Bòbila

100

La oficina de turisme  de Santpedor proposa una passejada històrica i naturalista per l’Aiguamoll de la bòbila. El dissabte dia 2 d’abril, l’oficina de turisme farà una visita guiada per explicar l’origen de l’Aiguamoll, la seva història i el procés de restauració amb el nom “de la rajoleria a l’Aiguamoll”. Es faran dos torns de 20 persones i per participar-hi cal inscriure’s prèviament al web de l’ajuntament: Santpedor.cat.

El punt de trobada doncs serà l’Aiguamoll de la Bòbila a les 10 del matí i a dos quarts de 12, respectivament. Partirà d’una base històrica explicant l’aprofitament d’argiles que es vadur a terme durant segles a Santpedor per fabricar maons, rajoles i teules, i com aquesta rajoleria tradicional va donar lloc en el segle XX a bòbiles de tipus industrial com la que hi havia l’indret on actualment hi ha l’Aiguamoll.

A continuació, l’explicació se centrarà en el procés de restauració de l’espai que va començar fa uns 30 anys, després que la bòbila fos abandonada els anys 80. S’observaran les peculiaritats paisatgístiques i es posarà de relleu el valor biològic d’aquesta zona humida creada per la mà humana.

Les explicacions aniran a càrrec de Mireia Vila, la historiadora i tècnica de turisme i patrimoni de l’Ajuntament de Santpedor i Josep Illa, biòleg i membre del grup local “Gestió i Estudi del medi”, responsable de la reconversió de l’antiga argilera en aiguamoll.

La proposta s’engloba dins la iniciativa de les regidories de turisme i patrimoni de donar a conèixer els atractius del poble a través d’un servei regular de visites i rutes guiades dels elements patrimonials, naturals, històrics i emblemàtics de Santpedor. Aquesta és la tercera visita de l’any, que coincideix sempre amb els dissabtes a la plaça, cada primer dissabte de mes.