L’oficina de reciclatge de Santpedor va repartir durant l’any 2020 un total de 144.000 bosses de compostatge

171

2020 va ser un any atípic marcat per la pandèmia i el tancament de l’oficina de reciclatge de Santpedor durant sis mesos, tot i així, prop de 1.400 persones han recollit bosses durant els mesos que l’oficina ha pogut donar servei. Aquestes bosses de compostatge es distribueixen gratuïtament des que fa tres anys es va fer la campanya de canvi de cubells.

Cada paquet que recullen els ciutadans té 30 bosses. El seu ús permet que els residus orgànics generats a casa, als restaurants o al mercat, entre altres punts, es puguin tractar en una planta de compostatge com un residu orgànic més, ja que aquestes bosses es composten juntament amb el seu contingut.

Santpedor va ser un dels primers pobles de Catalunya que van implementar el porta a porta, ara fa 15 anys. L’octubre del 2017, l’Ajuntament va promoure una millora del servei incorporant noves tecnologies a la recollida. Actualment l’horari de l’oficina, ubicada a la planta baixa de l’ajuntament, és de dilluns a divendres de 9 a 13 h del migdia i els dijous també de 16 a 19 h de la tarda.