L’Obra Social “la Caixa” col·labora en el projecte “dinars acompanyats”

694

Ja fa uns mesos que la gent gran del municipi que no vol dinar sol a casa ho pot fer al Casal de la Gent Gran. Fins al moment, una mitjana de 30 persones – d’entre 65 i 95 anys – participen al projecte “Dinars acompanyats”, que vol combatre l’exclusió social de les persones grans. D’aquests, gairebé la meitat s’ha inscrit a través de Serveis Socials de l’Ajuntament, i la majoria utilitzen el transport adaptat. La resta, uns 16 o 17, s’apropen al casal a peu.

Dur a terme el projecte, però, té un cost de 6.000 euros – tot i que en un inici s’havia previst no destinar-hi diners, ja que el cost de l’àpat va a càrrec de la persona. Però el transport dels usuaris des de casa seva fins al casal ha incrementat la despesa. Així, l’Ajuntament de Sallent, impulsor del projecte juntament amb els Agents de Salut Comunitària (ASACO), va demanar a l’Obra Social “la Caixa” que col·laborés econòmicament en el projecte.

L’entitat, després d’estudiar el projecte, ha signat a Sallent l’acord amb el consistori per tal de finançar-ne una part. L’acte formal s’ha dut a terme aquest dimarts a la Sala de Plens de l’Ajuntament amb la presència de Juan José Jiménez, director de Banca d’Institucions.

El projecte va néixer el passat mes de febrer per lluitar contra l’exclusió social de la gent gran al municipi. L’alcalde de Sallent, David Saldoni, i la regidora Anna Fernández expliquen en perquè es va apostar pel projecte:

Tot i que el projecte va començar “amb certs dubtes”, segons assegura Saldoni, el projecte ha crescut i ha funcionat “molt bé”. Fernández explica que el projecte ha creat sinèrgies entre els participants:

Des del Casal de la Gent Gran estan contents amb el projecte i asseguren que a la gent que hi participa “els ha canviat la cara”. Mireia Catot és la responsable del Casal de la Gent Gran de Sallent:

En el projecte també hi col·laboren el CAP Sallent, Creu Roja i Càritas, i ara, a més, l’Obra Social “la Caixa”.