La Junta de Govern Local ha aprovat inicialment el projecte de reforme del camp de futbol municipal, que té un cost de 758.985,31€ i un termini d’execució de les obres previst de 12 mesos.

L’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages realitzarà millores a la zona esportiva del camp de futbol i el seu entorn. Amb aquestes obres, els esportistes del FC Fruitosenc i de l’Escola de futbol, així com tots els santfruitosencs, gaudiran d’unes instal·lacions més adequades i que tripliquen el seu espai. Així, el recinte actual serà més funcional, el nou edifici serà més gran i hi haurà millores d’accessibilitat a la zona del camp.

S’executaran per fases i de cara al 2018 es començaran les tasques de millora. El regidor d’esports de l’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages, Tomás Casero, assegura que les obres no afectaran l’ús de les instal·lacions, ja que es duran a terme les activitats de forma simultània. Casero ens ho explicava amb més detall el mes de juliol:

Ara, el regidor d’Obres Públiques, Cristian Marc Huerta, explica també la iniciativa de millora:

Pel que fa a les obres, es duran a terme diferents actuacions de millora a la zona esportiva. S’eliminaran els barracons de l’escola de futbol per ubicar-los al nou edifici i, alhora, es redistribuirà l’edifici de l’equipament. El recinte actual, que allotja el bar, la sala de juntes, la consergeria i la sala d’infermeria, s’organitzarà per fer-lo més funcional. En aquest edifici, de 224m2, s’hi distribuiran tres despatxos, un magatzem, un gimnàs, la infermeria, la consergeria, una sala de juntes i una sala audiovisual.

El nou bar del camp de futbol s’aixecarà a la zona on actualment hi ha el berenador amb taules, cadires i zona de pícnic. En aquest nou espai s’hi construirà un bar amb terrassa exterior on es podrà accedir des de dins del recinte esportiu i des de l’exterior, fora de l’horari del camp de futbol. A més, també està previst construir-hi una zona de jocs infantils de temàtica futbolística.

Pel què fa a les millores d’accessibilitat, a la zona del camp, es sectoritzaran els espais entre els diferents edificis per tal que només puguin tenir-hi accés el personal del club i els jugadors. A banda també es construirà un nou accés adaptat al camp, de manera que el trànsit d’usuaris sigui pel passadís existent entre el camp de futbol i el camp de futbol 7.

Pel què fa a l’exterior del recinte, s’urbanitzaran dues zones diferents. D’una banda, el camí que connecta el Camí Torrent Fonteta amb la part inferior que dona al Camp de Fútbol. I d’altra banda, el camí lateral al camp de futbol 7 que donarà accés de mercaderies a la zona del nou bar. Pel què fa a la pista exterior, està previst pavimentar-la de nou i enjardinar el talús existent, aprofitant que s’hi instal·larà el nou recinte de la caldera de biomassa.

Josep Planas, president del Futbol Club Fruitosenc, valora molt positivament la iniciativa de l’ajuntament. Escoltem-lo:

Les obres al recinte, doncs, suposaran una millora tant pel públic assistent com pels propis esportistes.