Lluc Vilardell, jugador de Sant Fruitós Escola de Futbol, és guardonat amb el primer premi Joc Net de la FCF

289
Lluc Vilardell recull el premi de la mà de Josep Llaó, vicepresident de la Fundació Catalana de Futbol. Fotografia: FCF
Lluc Vilardell recull el premi de la mà de Josep Llaó, vicepresident de la Fundació Catalana de Futbol. Fotografia: FCF

La Fundació Catalana de Futbol ha lliurat el primer premi Joc Net a Lluc Vilardell, jugador de Sant Fruitós Escola de Futbol. Amb aquest guardó la fundació de la Federació Catalana de Futbol, reconeix el gest d’en Lluc, que en un partit va decidir passar la pilota al porter des del punt de penal, perquè s’havia vist clar que la pena màxima no havia estat ben assenyalada per l’àrbitre.

Té 11 anys, juga a l’aleví C de Sant Fruitós Escola de Futbol i ja sap que és guanyar el primer premi Joc Net de la Fundació Catalana de Futbol. En Lluc Vilardell va posar per davant l’esportivitat a la competició en un partit de lliga contra la Fundació Unió Esportiva Vic. L’àrbitre va xiular un penal per mà d’un jugador del Vic que no ho era i en Lluc era l’encarregat de xutar-lo. Confós es va mirar el seu entrenador, en Jesús Vidal, que li va indicar que fes el que creies que havia de fer. En Lluc va decidir cedir la pilota al porter des del punt de penal, tal com explica David Vila, president de Sant Fruitós Escola de Futbol. “Va tenir un dubte, va pensar si això no és penal, és just que jo faci gol? Aleshores es va mirar el seu entrenador, una mica per buscar complicitat, i el Jesús, li va dir: “tranquil Lluc, fes el que creguis que has de fer”. Llavors, el Lluc va prendre la decisió de llençar el penal a les mans del porter amb un toc suau per evitar poder fer gol”.

En Lluc Vilardell va recollir el guardó a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm de les mans de Josep Llaó, vicepresident de la Fundació Catalana de Futbol. El segon premi de la categoria Joc Net va ser per l’aleví de la Unió Esportiva Sant Joan Despí que va deixar-se fer un gol després d’anotar amb el porter rival estirat a terra. A la mateixa gala, van ser premiats jugadors d’elit com Borja Iglesias de l’Espanyol, Olga Garcia, de l’Atlètic de Madrid o Carles Aleñá del FC Barcelona.