Els llibreters de Santpedor esperen que Sant Jordi no fluixegi per ser en dissabte

143
Sant Jordi Santpedor

Santpedor ja és a punt per Sant Jordi. Comerços del poble estan preparant ja la logística per muntar les seves paradetes de roses i llibres. D’entre ells, en especial, lues dues llibreries del poble, que no veuen clar el fet que aquest any Sant Jordi caigui en dissabte. “No sabem com afectarà aquest fet”, diu Carles Santamaria, de la llibreria Timbaler. Una mica més pessimista es mostra Jordi Ferrer, propietari de la llibreria Horitzó: “sabem que quan Sant Jordi cau en cap de setmana, acostuma a baixar el nombre de persones que volten pels pobles, i en qualsevol cas, se’n beneficien les grans ciutats”. Tot i això tots dos comerciants esperen que el temps acompanyi i poder arrodonir una bona jornada de Sant Jordi, que per altra banda es presenta a Santpedor amb un programa prou atractiu.

La Plaça Gran serà l’epicentre dels actes de Sant Jordi a Santpedor, que aquest any s’ha volgut impulsar amb la col·laboració del SAC (Santpedor Art i Creació) i la Colla Sardanista Aires d’Or. Els actes de la diada començaran a les sis de la tarda amb l’audició de sardanes que protagonitzarà la Cobla Camps . La vetllada sardanista inclourà la finalització del projecte ‘Sardatic’, amb una ballada conjunta a càrrec de les escoles adherides al projecte, amb alumnes dels centres educatius de Santpedor i Castellnou juntament amb l’Escola Vedruna de Sallent.

Finalitzades les sardanes, serà el torn per a la interpretació de poesies i contes al bell mig de la plaça a càrrec del SAC. La diada es tancarà amb l’actuació del grup santpedorenc Ayawascat que portarà la seva música acústica a l’escenari de la plaça.

Durant tota la tarda, el públic assistent podrà gaudir d’una oferta gastronòmica amb ‘food trucks’ i cervesa artesanal.