Persona rebent una vacuna anticovid. - Foto: ACN
Persona rebent una vacuna anticovid. - Foto: ACN

Els indicadors de la pandèmia a la comarca del Bages han experimentat un lleuger repunt en els últims dies. Per exemple, el risc de rebrot ha pujat 4 punts, passant dels 79 del passat dimarts, als 89 d’avui. També ha crescut mínimament la velocitat de contagi en l’última setmana. Ara aquest valor es troba a l’1,21 quan fa set dies es trobava en l’1,03.

Si ens fixem en la capital, Manresa, els indicadors han crescut de manera més important. El risc de rebrot ha crescut fins als 115 punts, però el que més ha pujat és la velocitat de contagi la qual ara és d’1,46. 

Tot i això, la bona notícia és que no s’ha detectat cap defunció als hospitals manresans en els últims dies, malgrat que sí que han pujat els ingressats. Ara en són 4, un més que la setmana passada.

Pel que fa al conjunt de Catalunya, els indicadors també han incrementat però no tant com a Manresa. El risc de rebrot és de 52 punts, dotze més que la setmana passada i la velocitat de contagi ha superat el llindar de l’1, situant-se a l’1,16 quan fa set dies era de 0,85. Als hospitals, han baixat els ingressats, però s’han confirmat 14 defuncions pel virus en els darrers dies.