Els cigrons, les llenties, els pèsols o els cacauets seran alguns dels ingredients protagonistes d’una jornada que acollirà a un centenar de professionals demà a Món Sant Benet per proposar noves estratègies i augmentar la presència de llegums als menús escolars.

És una aposta que es fa en l’Any Internacional dels Llegums, una iniciativa global, promoguda per l’Organització de les Nacions Unides per a l’Alimentació i l’Agricultura (FAO) que destaca els nombrosos beneficis del consum de llegums, tant nutricionals i econòmics, com de sostenibilitat i mediambientals.

La nutricionista i dietista de Fundació Alícia, Alba Adot, és la coordinadora de l’esdeveniment i defensa que l’objectiu de la jornada és trobar eines per introduir els llegums a les dietes dels infants i joves de forma natural.

En aquest sentit es faran ponències i tallers conjunts entre professionals per trobar solucions i aconseguir una acceptació més gran dels llegums. Serà la tercera jornada que Fundació Alícia organitza en el marc del programa de Tu i Alícia per la Salut (TAS), conjuntament amb l’Agència de Salut Pública. Uns 7.000 joves de 3r d’ESO d’arreu d’Espanya ja han participat en el programa TAS, que vol millorar l’alimentació dels adolescents.

Imatge. Wikimedia Commons. Acomasga