Les llàgrimes i l’emoció es converteixen en els protagonistes de del ple ordinari del Setembre de Sant Fruitós de Bages. Va ser el ple en que es va tancar l’anterior etapa de govern de manera definitiva, perquè es va reconèixer els regidors que ja no formen part de l’Ajuntament. 

Alguns d’ells eren l’Estrella Morales (Junts), el David Ruiz (PSC) o la Laia Feliu (ERC). Tots ells havien estat regidors de govern els últims 3 anys i ahir va ser el moment que els encara regidors que son a l’Ajuntament els deien l’adeu definitiu. Una acció que s’acostuma a fer als ajuntament i que ahir va deixar moments com aquest per part de l’ex alcaldessa, Àdria Mazcuñán, encara visiblement emocionada: 

 

Tots els ex regidors van rebre un trofeu de reconeixement. Però l’emoció no va quedar aquí perquè abans d’entrar en matèria pròpiament del ple, l’actual regidora de Joventut, Firdaus Belouafi va voler adreçar unes paraules en nom de la comunitat musulmana de Sant Fruitós després del tràgic terratrèmol a Marràqueix, que ha deixat uns 3.000 morts: 

Firdaus Belouafi: “Estem molt afectats anímicament”

 

També va esmentar els missatges d’odi que també havien rebut al llarg d’aquests dies. A Sant Fruitós hi ha organitzada una recollida d’aliments, mantes i altres objectes. Els donatius es recolliran a les escoles Pla del Puig, Monsenyor Gibert i Paidos i a la Llar d’infants Les Oliveres en horari escolar i l’Associació de Famílies marroquines del municipi vehicularà aquests donatius per tal que arribin al seu destí.

 

Pel que fa a la resta del ple, a partir d’avui Luís Rubiales ja és oficialment persona non grata a Sant Fruitós de Bages. Es va aprovar aquest punt de manera simbòlica. 

L’objectiu era reprovar les actituds del ja ex president de la Federació Espanyola de Futbol arrel del cas Jenni Hermoso, però també s’hi ha afegit una cua. En aquest punt també es feia constar de manera pública el rebuig i l’enfrontament a qualsevol comportament masclista dins del poble però també a la societat. Joan Carles Batanés és alcalde de Sant Fruitós i Àdria Mazcuñán cap de l’oposició: 

 

Un cop aprovat, es traslladarà la petició a la Generalitat i també a les administracions polítiques i esportives de la ciutat, així com a la Federació de futbol. 

 

I si el ple va començar amb les emocions a flor de pell, també va acabar així. Perquè es va aprovar la col·locació d’una placa en record a l’ex cap de policia local, Genís Caparrós, que va morir fa uns mesos. 

Estarà a la sala de comandament del nou edifici de la policia local del poble. La iniciativa també la van aprovar tots els grups, que van dedicar unes paraules, algunes d’elles entre llàgrimes. D’ell van destacar la dificultat i exemplaritat de la seva tasca durant el període que la va haver d’exercir, que va ser durant l’inici de la pandèmia. El lloc on es col·locarà la placa, dins de la comissaria, ha de servir, segons els membres de l’Ajuntament, perquè les noves generacions tampoc no oblidin qui va ser.