L’Institut escola de Balsareny serà una realitat a partir del setembre

257

Després de molt temps batallant per aconseguir-ho, Balsareny tindrà el seu institut escola al centre Guillem de Balsareny. D’aquesta manera s’afegirà el primer curs d’ESO després que l’Ajuntament, la direcció del centre i l’AMPA ho sol·licitessin fa un any al Departament d’Educació.

El primer pas per fer possible tot plegat va ser de l’Ajuntament, per bé que és una promesa de l’equip de govern. Tot seguit, el Departament d’Educació es va posar en contacte amb el centre i es va arribar a un acord entre totes les parts. La setmana passada es va comunicar que es concedia la titulació de cara al mes de setembre.

La conversió a institut escola serà, com és en aquests casos, gradual. A partir del setembre s’introduirà el primer curs d’ESO i cada any s’aniran afegint nous cursos. Pel que fa a l’espai no s’haurà d’habilitar cap zona extra. El centre té espai “més que suficient” tal com explicava el seu director, Joan Sorroche, en declaracions a La Central. Un Sorroche que valorava com a molt positiu l’impacte que tindrà aquest institut pel poble.

 

 

Sorroche ha agraït la confiança del Departament d’Educació i assegura està molt content.