L’Institut-Escola de Balsareny començarà amb 26 alumnes de secundària

213

Aquest pròxim mes de setembre, l’Escola Guillem de Balsareny afegirà el primer curs d’ESO amb un total de 26 alumnes. En aquests moments, el centre que ofereix Educació Infantil i Primària està treballant per convertir-se en Institut-Escola. En una reunió amb el conseller d’Educació Josep Bargalló, es va avançar en la implantació del nou model educatiu. Les valoracions d’aquesta reunió per part del conseller van ser positives segons han informat des de l’Ajuntament de Balsareny.

Cal recordar que la transició cap a Institut-Escola és una petició de l’Ajuntament, l’AMPA i el propi Centre al Departament d’Educació. En aquest sentit, ja s’està treballant amb un equip de tres professors per poder començar amb un curs d’ESO de 26 alumnes al setembre. La xifra correspon al mateix nombre d’alumnes que cursa actualment sisè de primària.

Per l’Ajuntament, el canvi en el model educatiu és una aposta pel territori i permet a Balsareny a què els nens i nenes es quedin al poble i no s’hagin de desplaçar a Sallent o Navàs.