[ÀUDIO] L’institut d’Auro estrena, amb el nou curs escolar que va començar dilluns 14 de setembre, una nova línia d’ESO provinent de l’escola La Serreta, que aporta, per primera vegada, alumnes provinents de 6è de primària. L’IES d’Auro ja havia tingut altres vegades cursos triplicats, l’any passat a 4rt d’ESO sense anar més enllà, però ara amb la incorporació de La Serreta com a escola proveïdora, això esdevindrà una constant.

La directora de l’institut, Teresa Prat, no s’ha mostrat preocupada al respecte i afronta el fet amb normalitat. La cargolera addicional que es va instal·lar l’any passat, diu, és suficient per encabir-los, i de cara als anys venidors “ja s’està treballant amb l’ajuntament de forma conjunta per tal de presentar un projecte d’ampliació del centre a la Generalitat”.

Aquest nou curs escolar va ser inaugurat a Santpedor amb una conferència sobre assetjament escolar a càrrec del psicòleg Joan Sala i Baiget, a l’Auditori Convent de Sant Francesc. Teresa Prat valora molt positivament actes com aquest que “expliquen coses que es corresponen amb el què pots veure en el teu dia a dia en un institut”. La directora de l’institut d’Auro, afirma, però, que “per sort, no és una problemàtica molt gran al nostre institut. A vegades sorgeix algun cas però entre tots mirem d’estar atents i tallar-ho d’arrel als primers símptomes”.

L’assetjament escolar, també conegut com a ‘bullying’ és un fenomen creixent i molt preocupant a nivell educatiu. És important que pares, mestres i també alumnes siguin capaços de detectar aquests casos als primers símptomes, per tal d’actuar en conseqüència i evitar que el problema es faci cada vegada més gran.