L’Institut d’Auro de Santpedor comença l’últim curs amb 3 línies d’ESO

189
Alumnes de l'institut d'Auro FOTO: INSTITUT D'AURO

El nou curs que va començar dimarts 12 de setembre arriba amb novetats pels centres educatius de Santpedor. És el cas de l’institut d’Auro, que ha inaugurat el curs amb 3 línies de 1er d’ESO per última vegada. A partir de l’any que ve, seran sempre 4 línies, un fet que fins ara només es produïa de forma puntual en alguns cursos concrets, com és el cas dels alumnes que ara faran 3er d’ESO. Aquest increment ve donat perquè l’escola Riu d’Or va acomiadar el curs passat l’últim curs de 6è amb una sola classe, de manera que tots els cursos a partir tenen dues classes. A part dels alumnes provinents de l’escola Riu d’Or, l’institut d’Auro es nodreix cada any d’una classe de 6è provinent de la Serreta, una classe de 6è de l’escola l’Olivar de Castellnou de Bages, i alumnes d’altres escoles.

Aquest augment d’alumnes posarà encara més pressió a unes instal·lacions, les de l’actual institut, que ja estan pràcticament al límit de la seva capacitat. Des de la direcció del centre confien que aviat es pugui desencallar, per part de l’Ajuntament, la cessió del terreny del costat on està previst construir l’ampliació d’una de les ales de l’institut. A l’espera d’aquesta solució, que segurament no arribarà a curt termini, es preveu l’adquisició d’algun mòdul prefabricat extra a partir del curs 2018/2019.

Control i detecció de conductes sospitoses en alumnes

Després dels atemptats a Barcelona i Cambrils del passat 17 d’agost, s’espera que es redoblin els esforços, als centres de secundària, per al control i la detecció de conductes que puguin estar relacionades amb un aproximament a grups terroristes. Els professionals dels instituts ja van rebre una formació específica el curs passat per formar-se en aquest àmbit, tal i com explica la directora de l’institut d’Auro, Teresa Prat:

Santpedor és, efectivament, un poble amb índex de població immigrada baixos, d’un 4,13%, en comparació a d’altres municipis.