L’incendi a Artés, a hores d’ara no del tot controlat, s’ha proclamat com un dels més grans de l’any ja que porta 367 hectàrees cremades i 200 persones avaquades de les seves cases. El foc es va declarar a Artés dissabte al migdia i durant les primeres hores va avançar molt ràpidament.

Malgrat evolucionar bé, s’està treballant per tal de poderho estabilitzar. Des de primera hora els helicopters ja han pogut tornar a incorporarse per tal d’ajudar en les tasques d’extinció.

Al flanc de Calders sembla que ja no hi ha perill, però preocupa que les flames s’escampin pel flanc dret, que és de difícil accés. L’objectiu és tancar el perímetre del foc. Les altíssimes temperatures i la sequedat del bosc va fer que el foc creixés en molt poc temps dissabte. Avui diumenge s’espera que les temperatures siguin més baixes i facilitin l’extinció.

Les flames van obligar a desallotjar dissabte 12 masies, una casa de colònies i tot el nucli de Sant Joan d’Oló, que celebrava la seva festa major. La cinquantena de nens de la casa de colònies van poder tornar a casa la mateixa nit. Per prevenció continuen desallotjats els veïns de Sant Joan d’Oló, que han passat tot la nit al pavelló municipal de Santa Maria d’Oló.

Cases cremades

Les flames van arribar a algunes cases. Van calcinar-ne totalment una a Artés. Dues més del mateix municipi han patit danys lleus. No hi ha hagut ferits a les cases, però s’ha iniciat una mobilització ciutadana per ajudar les famílies afectades. S’ha fet una crida per recollir roba, calçat i productes d’higiene.