A hores d’ara, dels quatre centres que hi ha a la regió de la Catalunya Central, l’únic que manté l’activitat programada és l’hospital de Vic. Pel que fa a la resta, només es mantenen les intervencions urgents o que no es poden posposar.

L’ocupació mitjana dels hospitals supera el 88% i, dels 716 llits que hi ha en aquests centres, el 28% estan ocupats per positius de coronavirus. La xifra és més alta si ens fixem en les unitats de cures intensives, ja que dels 41 llits ocupats, 30 són per covid-19, una dada que representa el 75%.

Pel que fa a Manresa, Althaia ha destinat cinc unitats d’hospitalització per a pacients amb covid-19. A més, ha hagut d’augmentar la capacitat de les Unitats de Cures Intensives. En total, hi ha 118 pacients amb covid-19, el que representa un 28% del total de pacients ingressats. D’aquests, 107 estan ingressats a hospitalització convencional. La resta, 11 pacients, estan ingressats a les UCI, ocupant un 55% dels llocs disponibles.

Aquesta creixent tensió en l’atenció hospitalària per l’increment de contagis obliga a instar la població a seguir les mesures decretades i evitar el contacte social. Les mesures més importants són, segons el Departament de Salut, evitar la mobilitat, fer teletreball quan sigui possible, reduir el contacte social, mantenir la distància, usar la mascareta i rentar-se freqüentment les mans.