L’home que ha perdut la vida a la mina de Vilafruns tenia 53 anys

163

Després de l’accident aquest matí l’empresa Iberpotash ha aturat sense data l’activitat a la mina de Vilafruns per investigar les causes de l’accident mortal.

A més, s’ha nomenat un equip d’experts internacional per avaluar les mesures de seguretat. Segons informa l’empresa, l’accident hauria passat a la cinta transportadora de la mina i estava fent tasques de manteniment, que a priori, no tenien cap perill. Els equips sanitaris no han pogut reanimar l’home que tenia 53 anys.

L’home estava subcontractat, també, per Montajes Rus. Cal recordar que s’havia desconvocat la vaga per reclamar millores en la seguretat, però que ara els comitès d’empresa de la mina d’Iberpotash de Sallent i de Montajes Rus han decidit tornar a convocar la vaga prevista el 30 de juny sota el lema “Per la seguretat a la mina”.

La directora dels Serveis Territorials d’Empresa i Coneixement a la Catalunya Central, Barbara Minoves, ha assegurat que estan “consternats per aquesta mort i que donen tot el suport a la família”. Amb tot deixa clar que “ha sigut mala sort perquè s’havien seguit tots els protocols”. En aquests moments hi estan treballant seguretat minera i la policia de subsol.

Aquesta mort arriba després que, tan sols fa tres setmanes, un altra home perdès la vida a la mateixa mina de Vilafruns.