L’exrector de Sant Vicenç de Castellet nega haver falsificat un casament perquè la vídua cobrés l’herència

212
Moment de la declaració de l'exrector de Sant Vicenç, David Vargas, durant el judici. ACN

L’exrector de Sant Vicenç de Castellet nega haver falsificat un casament perquè la vídua cobrés l’herència. David Vargas diu que els va casar “en secret” i no ho va notificar al registre civil “perquè l’habitual era no fer-ho”. 

Amb la firma de l’home, que ja era mort, va facilitar que la vídua cobrés l’herència quan l’home va morir. Vargas ha assegurat, davant el tribunal, que l’ofici es va celebrar “en secret” el juliol de 2008 a petició dels nuvis i que no ho va notificar al registre civil, tal com marca la llei. L’enllaç del fals matrimoni es va inscriure el març de 2009, cinc mesos després que l’home morís. Vargas també explica que que va demanar a la vídua reiteradament la documentació que faltava a l’expedient.

Per la seva part, la filla de la dona, acusada també en el procés, ha assegurat que el matrimoni es va oficiar i que ella en va ser testimoni. A preguntes de la seva defensa ha explicat que no sabia per què el matrimoni no va dur el certificat de l’enllaç al registre.

Per tan, la filla atribueix que el fet de no presentar els papers es tracta d’un pur malentés. Segons la fiscalia, arran de la mort de l’home, la seva mare hauria heretat un patrimoni valorat en gairebé mig milió d’euros. En aquest judici qui també va dir la seva va ser la filla del difunt. Explica que la dona es va posar molt nerviosa al saber que no li havia quedat res per herència i que en cap moment es va parlar que ja s’havia casat prèviament amb l’home.

En la seva petició inicial, la fiscalia imputa als acusats un delicte de falsedat en document oficial i un delicte d’estafa agreujada. Demana per a ells 8 anys de presó i a una multa de 24 mesos a raó de 20 euros diaris.