Després de la bona acollida de públic que ha tingut al Bages l’exposició “Refugiats. L’odissea cap a Europa” amb fotografies de Sergi Càmara, l’exposició es prorroga a la comarca. Súria, el municipi que l’ha acollida aquestes darreres setmanes, allargarà una setmana més i mostrarà l’exposició fins al 23 de juliol. Després, s’hi afegiran els municipis de Navàs i Castellnou de Bages. L’exposició, de la Diputació de Barcelona, ha arribat al Bages de la mà del Consell Comarcal.

Fins ara, la mostra ja ha passat per Castellbell i el Vilar, Cardona, el Pont de Vilomara i Rocafort i Sallent, on l’han vista centenars de persones. En el cas de Castellbell, per exemple, alguns centres escolars del poble s’hi van implicar i la van visitar gairebé 300 escolars. A més, els municipis han organitzat diferents activitats adreçades a les famílies, a través de contes i tallers, per conscienciar sobre la problemàtica de les persones refugiades que fugen de les guerres i la fam dels seus països.

A Súria, l’exposició es podrà visitar al Casinet fins al 23 de juliol. I el mateix dia de la cloenda al vespre es projectarà el film “Astral”, a la plaça Major, dirigida per Jordi Évole, un documental que narra el dia a dia d’un vaixell que rescata persones refugiades a la Mediterrània.

Del 24 al 31 de juliol, la mostra serà a la Biblioteca de Navàs. I el divendres 28 de juliol el fotògraf Sergi Càmara farà una xerrada explicant la seva experiència al costat dels refugiats. Finalment, l’exposició anirà a Castellnou de Bages, del 31 de juliol al 7 d’agost, i es podrá veure al Centre Cívic.