L’exposició del 120è Aniversari d’Alfred Figueras tanca portes a Sant Fruitós amb més d’un miler de visitants

143
Una de les visites guiades que es van fer a la mostra. Fotografia: Marc Vila
Una de les visites guiades que es van fer a la mostra. Fotografia: Marc Vila

Més d’un miler de persones han visitat l’exposició Alfred Figueras 120è aniversari, des del setembre del 2018 a aquest mes de gener. Els visitants han pogut gaudir de l’evolució pictòrica de l’artista, explicada mitjançant un recull de més de cinquanta obres.

Els quadres que han format part de l’exposició, van ser cedits principalment per part de la família del pintor, i per ciutadans anònims. Per altra banda, també es va aconseguir que el Museu Comarcal de Manresa, el Museu de Montserrat i el Museu Nacional d’Art de Catalunya, cedissin excepcionalment per aquesta exposició, obres del pintor santfruitosenc.

Pel què fa a l’edat dels visitants, un 54,14% han estat adults d’entre 30 i 65 anys, un 26,96% de més de 65 anys, un 10,04% infants i el 8,84% restant joves d’entre 15 i 30 anys. L’origen dels visitants ha estat majoritàriament de veïns del municipi (51,41%), un 18,91% de la resta de la comarca, un 28,16% de la resta de Catalunya i el 1,51% de la resta de l’estat i de l’estranger.

Fora de l’horari d’obertura de l’exposició, 6 grups d’escoles del municipi han visitat la mostra (198 infants i 50 adults) i també un grup de 15 regidors i càrrecs de la Diputació de Barcelona i de la Generalitat.

Properament, una petita mostra de l’exposició, composta per 30 quadres, iniciarà una ruta itinerant per diferents museus de Catalunya. Concretament, el dia 15 de febrer s’espera que s’inauguri al museu Deu, del Vendrell. Xavier Racero, regidor de Cultura de l’Aj. De Sant Fruitós ha explicat a Ona Bages els propers passos de l’exposició.“Tenim dates, Manresa serà per la Festa Major. Aquest any serà el Vendrell i Manresa. També tenim dates acordades amb altres museus, cap al 2023 al Museu de Montserrat”.

Des de la comissió organitzadora, el rècord al pintor continua. Ara s’ha fet un conte ii també una auca del pintor, que es sumen a la pàgina web que també està disponible. Per altra banda, s’està treballant en altres projectes directament relacionats amb el pintor. “Tenim pendent de fer la reproducció de les ‘Images d’Alger’, una obra gravada amb la tècnica aiguafort, que va fer el pintor a Alger, amb textos del filòsof francès André Gide”, afegeix Racero.

Finalment, també són remarcables el nombre de catàlegs venuts de l’exposició que, casualment, coincideix amb l’aniversari que es commemorava: 120 catàlegs per 120 anys del naixement d’Alfred Figueras. A banda també s’han venut punts de llibre, imants i el llibre ‘Sala i Ricardis i l’Alfred Figueras’.