L’exalcalde de Sallent, Jordi Moltó, és un dels imputats per blanqueig en el cas del 3%

100
Presentació del cicle de sopar-concerts a càrrec de Jordi Moltó

L’exportaveu de Convergència a la Diputació de Barcelona ha estat imputat per presumpte blanqueig de capitals, procedents de les comissions cobrades pel partit en el famós cas del 3%. A la interlocutòria, a la qual ha tingut accés Europa Press, el titular del Jutjat Central d’Instrucció número 5 ha acordat obrir peça separada, anomenada Donacions Blanqueig. El jutge De la Mata considera que les donacions que van fer al partit van ser ‘actes d’aflorament de diners’ procedents de l’estructura de finançament il·legal de Convergència.

Moltó i els imputats declararan a l’Audiència Nacional pròximament, una vegada considerades les especials circumstàncies sanitàries en què actualment es troba el país per la pandèmia de coronavirus. El jutge afegeix que diferents alts càrrecs duien a terme un control exhaustiu de les licitacions d’obra pública i serveis concursats per diferents administracions de l’àmbit territorial català. 

En alguns dels casos, les autoritats d’aquestes administracions van alterar tota mena de concursos públics amb la finalitat de dirigir-los cap a les seves empreses privades.