L’Ajuntament de Manresa destinarà 142.000 euros, en forma de subvencions durant aquest 2020, a l’impuls de la pràctica esportiva de base de la ciutat. Segons ha explicat aquest matí en roda de premsa el regidor d’Esports, Toni Massegú, aquest pressupost són 36.000 euros més dels previstos a principis d’anys. El motiu no és altra que la crisi generada per la pandèmia de la Covid-19, la qual ha fet introduir dues noves línies d’ajuts per les entitats esportives de Manresa. La regidoria d’esports no ha descartat ampliar l’import de 142.000 euros en funció de la demanda i les disponibilitats econòmiques de l’Ajuntament.

La finalitat de tot plegat no és altra que “pal·liar les greus repercussions que la pandèmia ha tingut en el teixit associatiu esportiu manresà”, així com per “ajudar a les entitats esportives de la ciutat a reactivar la seva activitat de cara a la nova temporada”, segons explicava aquest matí Massegú.

Campanya ‘Escalfa, que surts’

Paral·lelament a l’anunci dels ajuts, la regidoria d’Esports ha llançat a partir d’avui un vídeo motivacional on es mostren les 25 modalitats esportives que es poden practicar actualment a la ciutat. Totes elles desenvolupades per una vuitantena d’entitats, de les quals unes trenta ofereixen activitat formativa per a nens, nenes, nois i noies.

La campanya porta el títol de ‘Escalfa, que surts’, fent referència a la tasca formativa que realitzen els clubs esportius. L’objectiu és transmetre a les famílies que la pràctica esportiva és una valuosa eina de formació del caràcter.