L’Esport català federat s’atura 15 dies per ajudar a frenar el virus

161

L’esport català federat, escolar i privat, ajorna les dues properes setmanes de competició per aportar el seu granet de sorra i així intentar pal·liar els brots del coronavirus. La Unió de Federacions Esportives de Catalunya ho ha confirmat aquesta tarda a través d’un comunicat i demà està previst que el PROCICAT ho confirmi juntament amb altres mesures.

Això implica que només s’aturaria l’activitat dels caps de setmana, però els equips podrien seguir entrenant durant la setmana. Les competicions s’hauran de recol·locar al calendari. Els gimnasos i les instal·lacions esportives també mantenen l’activitat seguint les mesures sanitàries i de seguretat adients.

En una reunió de la UFEC i totes les federacions esportives catalanes amb el secretari de l’esport, Gerard Figueres, s’ha explicat que “l’empitjorament de les dades de contagi es produeix perquè els caps de setmana hi ha una mobilitat familiar fora dels municipis que incrementa molt el risc”.

Després de la reunió, Gerard Esteve president de la UFEC assegurava que “som conscients de la situació que estem vivint i ho acceptem amb resignació. Però hem de deixar clar i ser contundents que l’esport no és el problema. Hem tingut casos, però hem actuat per garantir la traçabilitat i aplicar tots els protocols amb SGE i Salut.

Els clubs de casa nostra veuen amb preocupació aquesta decisió, tot i que la respecten. Sentim Francesc Sòria, membre de la junta del Centre d’Esports Manresa.