La Unió de Federacions Esportives de Catalunya ha presentat avui un Pla de Rescat per a l’Esport en què ha demanat un mínim de 1.000 milions d’euros en ajudes davant les pèrdues “demolidores” que es contemplen per la Covid-19. Un Pla presentat per la UFEC que ha tingut lloc a la seu de Foment del Treball aquest matí. Un acte en què han participat els presidents de les federacions d’arreu el territori català i en què, Gerard Esteva, president de la UFEC, ha presentat cinc mesures per pal·liar els efectes del coronavirus en el món de l’esport no professional

Primer de tot, demana que l’esport es reprengui un cop acabada l’aturada de 15 dies. Després també demanen al PROCICAT que allargui el tancament d’instal·lacions esportives de clubs no professionals, fins les 22 del vespre i no fins les 21 com es va establir ahir.

També, i en la part més purament econòmica, demana l’activació d’incentius fiscals per assegurar la supervivència dels clubs. Per exemple, un IVA superreduit del 4% o la deducció del IRPF en quotes d’abonaments i llicències. A més, també volen aprovar ajudes directes a les entitats. Si tot això es valida i sobretot s’aplica a l’esport. La UFEC ho traslladarà al govern i si aquest no en fa cas, Gerard Esteve no descarta mobilitzacions més contundents.

Segons s’ha dit en aquesta presentació, les federacions asseguren pèrdues de 1.000 milions per la Covid-19.