Qui no ha jugat mai amb el cosí/cosina o germà/germana a les espases, com si estiguéssim dins la pel·lícula de Pirates del Carib o Star Wars?

Doncs que sapigueu que al Bages hi ha un lloc on es pot practicar de manera segura aquest tipus de lluita i és a través d’un esport: l’esgrima. Però què és l’esgrima? Pels qui no ho sàpiguen és una modalitat esportiva de combat entre dues persones que han d’intentar tocar-se amb una arma blanca. Els contrincants reben el nom de “tiradors” i quan un d’aquests és tocat per l’arma rep un punt. Segons la modalitat hi ha tres categories: floret, l’espasa i el sabre.

Hem de dir que a Manresa, a través del Club Esgrima Manresa, es pot aprendre només la modalitat de sabre. Una modalitat en què per guanyar un punt cal tocar de la cintura cap amunt al contrincant. Això amb un sistema de prioritats que fan que el combat sigui més emocionant. Però que millor que us expliqui tot això una persona que realment en sap. És el Daniel Bello, director tècnic del club.