L’escriptor Jordi Coca fa un col·loqui sobre la seva novel·la a Santpedor

225

L’escriptor Jordi Coca, guanyador del premi Sant Joan de Caixa Sabadell per la seva novel·la La nit de les Papallones, ha fet un col·loqui avui en companyia de Núria Beitia, psicòloga i magistrada en Estudis de les Dones, i el públic. És la segona de divuit xerrades que es faran a diferents punts de Catalunya -Santpedor és l’únic municipi del Bages que hi participa- i que formen part del cicle de xerrades ‘Avui també és Sant Joan’. Enguany és ja la quarta edició d’aquest cicle, que en què participen escriptors de la talla d’Andreu Martín, Ada Castells, Àlvar Caixal, Melcior Comes, Najat El Hachmi, o Carme Riera -a part del propi Jordi Coca-.

El d’avui era un públic molt especial, els membres del club de lectura de la Biblioteca Pare Ignasi Casanovas, que ja s’havien llegit i comentat conjuntament el llibre, han tingut l’oportunitat de debatre sobre els personatges i el fil argumental de l’obra amb el seu creador i una psicòloga especialista. Una trobada molt enriquidora no només pel públic sinó també per l’escriptor. Ho explica Núria Beitia:

Jordi Coca, per la seva banda, ens ha fet cinc cèntims del procés de creació dels personatges de ficció que intervenen a les seves novel·les.

Coca i Beitia en posat en molt alt valor la tasca per promocionar la lectura de biblioteques com la de Santpedor a través d’entitats com els clubs de lectura. Amb tot, han deixat anar una dada sorprenent: el 90% dels membres de clubs de lectura són dones.

Divendres a les 13h podreu escoltar l’entrevista sencera a Jordi Coca i Núria Beitia que s’emetrà per l’Informatiu de Ràdio Santpedor (90.0FM).