L’escola Vedruna és finalista en el concurs “el gust per la lectura 2016”

108

L’escola Vedruna de Sallent ha quedat finalista en el XXI concurs “el gust per la lectura 2016”. La directora del centre, Magda Casòliva, assegura que són una escola on es dóna “molt d’impuls per la lectura, és a dir, un centre ILEC”. Aquest concurs està basat en la lectura i treball de les obres i els dossiers didàctics que donen per a cada centre. El departament d’ensenyament estableix set categories: de la A a la G, segons els nivells educatius dels alumnes que hi participen. La directora assegura que “és un estímul pel centre quedar finalistes” i que quan van trucar-la “saltaven com nens de 5è de primària”.

Dins de la classe aquest fet ha sigut molt positiu, ja que hi ha hagut “dinàmiques pel gust per la lectura” que han ajudat als nens a l’hora d’estar dins l’aula i també la seva comprensió lectora. Casòliva es mostra orgullosa de la feina, ja que assegura que “ara mateix el premi és el reconeixement de ser finalistes”. El treball que han realitzat els alumnes ha estat agafar un dels dos llibres proposats. Un era el llibre Cornelius i el rebost dels impossibles de Carles Sala amb il·lustracions de Javier Andrada i l’altre era Quan el meu pare era un arbust de Joke van Leeuwen, que va ser la lectura triada, ja que es “va creure que era un tema interessant a tractar perquè parla d’una nena que és refugiada de guerra i és un tema d’actualitat per tractar amb nens”. Escoltem a Anna Raurell ,tutora de 5è de primària i Magda Casòliva que ens expliquen el projecte:

El resultat final fse sabrà el dijous 9 de Juny i els guanyadors en la seva categoria poden ser ells o  l’escola de 6è de primària de Tordera.