L’Escola Torres Amat de Sallent va ser premiada a la segona edició dels Premis del Pla Català d’Esport a l’Escola. El guardó va ser corresponent a la categoria de centres de primària per la seva trajectòria esportiva. Aquest és un reconeixement per la tasca que el centre duu a terme, des de fa anys, per vetllar per la inserció social de l’alumnat a través de l’esport.

Els premis PCEE són un reconeixement a entitats i persones que, tant a través de la seva acció directa com també a través de la seva influència o suport, treballen per transformar positivament la realitat social dels infants i adolescents catalans mitjançant l’esport i l’activitat física en l’entorn escolar.

L’Escola Torres Amat, Maite Sánchez, fa molts anys que vetlla perquè les activitats esportives estiguin a l’abast de tothom. Són ja deu anys dins el Pla, encara que la tradició esportiva al centre és més llarga.

Una de les polítiques del centre educatiu és oferir preus assequibles per tal que l’alumnat amb risc d’exclusió social pugui fer activitats esportives extraescolars. Centres com l’Escola Paidos i el Triatló de Cardona també han rebut el seu guardó en els premis.